pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Wyprzedaż na koniec roku
Tytuł książki:

Bakłażan, cukinia, patison. Przepisy na pyszne potrawy

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2005
Oprawa: twarda
Ilość stron: 188 s.
Wymiar: 150x210 mm
EAN: 9788374042727
ISBN: 83-7404-272-9
Data: 2008-12-01
pozycja niedostępna

Opis książki:

Jedni zwą go z rosyjska bakłażanem, inni z francuska - oberżyną. Do Europy trafił w XIV wieku najpierw do Włoch, gdzie hodowano go jako roślinę ozdobną. Kulinarne eksperymenty z bakłażanami Włosi zaczęli w XV wieku. Pięknym kwiatem może też pochwalić się cukinia. Oprócz wrażeń estetycznych, znane są w całej Europie jej właściwości smakowe. Znakomita jest z niej zupa a z kwiatów cukinii przygotowuje się wiele pysznych potraw, zarówno w kuchni włoskiej, francuskiej jak i greckiej - smaży się je w cieście, faszeruje, przygotowuje sałatki. Z bakłażanem i cukinią może konkurować pod względem piękna patison, ponadto zaskakuje wszystkich walorami zdrowotnymi.

Książka "Bakłażan, cukinia, patison. Przepisy na pyszne potrawy" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 188 stron i została wydana w 2005 r.