Tytuł książki:
Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Autor książki:
Aleksandra Halarewicz

Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | SBM |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788378458609 |
ISBN: | 978-83-7845-860-9 |
Data: | 2015-02-16 |
Cena wydawcy: 29.95 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.
Książka "Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących" - Aleksandra Halarewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo SBM. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2015 r.