pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Atlas anatomii przeżuwaczy

Dane szczegółowe:
Wydawca: URBAN & PARTNER
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 264 s.
Wymiar: 260x300 mm
EAN: 9788376092676
ISBN: 978-83-7609-267-6
Data: 2012-07-30
Cena wydawcy: 99.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W Atlasie anatomii przeżuwaczy przedstawiono najważniejsze zagadnienia z zakresu anatomii topograficznej bydła i kóz. Omówiono w nim kolejno: budowę anatomiczną głowy, szyi, kończyny piersiowej, klatki piersiowej, brzucha, kończyny miednicznej, części dalszych kończyn, miednicy oraz pochodnych powłoki wspólnej. Dodatkową wartością tej publikacji są umieszczone na początku każdego rozdziału informacje kliniczne, związane z omawianą okolicą anatomiczną, a także liczne zdjęcia radiologiczne głowy i kończyn. Zastosowane terminy polskie i łacińskie zostały ujednolicone zgodnie z Weterynaryjnym Mianownictwem Anatomicznym. Niniejsza książka jest przeznaczona dla studentów medycyny weterynaryjnej oraz praktykujących lekarzy weterynarii.

Książka "Atlas anatomii przeżuwaczy" - Raymond R. Ashdown, Stanley H. Done - oprawa miękka - Wydawnictwo URBAN & PARTNER. Książka posiada 264 stron i została wydana w 2011 r.