Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 210x270 mm |
EAN: | 9788383181882 |
ISBN: | 978-83-8318-188-2 |
Data: | 2022-10-10 |
Opis książki:
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. Ateny do zjedzenia - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy.
To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim - o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.
Bartek Kieżun - specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w Kukbuku, Podróżach, Twoim Stylu i Magazynie Wino. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.
Książka "Ateny do zjedzenia" - Bartek Kieżun - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2022 r. Cena 87.28 zł. Zapraszamy na zakupy!