Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Warszawska Firma Wydawnicza |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 234 s. |
Wymiar: | 144x206 mm |
EAN: | 9788378057376 |
ISBN: | 978-83-7805-737-6 |
Data: | 2013-07-01 |
Opis książki:
Mousseux de champignons aux truffes, pieczony indyk, zapiekane karczochy hiszpańskie, a na deser ciasto czekoladowe z własnoręcznie przygotowanym kremem waniliowym. Wyśmienite menu - pomyślał. Powinna być zachwycona. Podobnie jak on, z prawdziwą pasją potrafiła delektować się bogactwem smaków śródziemnomorskiej kuchni, z nieukrywanym entuzjazmem rozprawiać o zapachu świeżo posiekanej bazylii, zielonej pietruszki, kolendry czy estragonu? Chyba przesadziłem z truflami! - pomyślał, patrząc na mus grzybowy pełen cieniutkich plasterków trufli, w zasadzie na trufle zanurzone w zawiesistym musie. Uwielbiał ich smak, ona zresztą też, wiedział o tym doskonale. Pośpiesznie przeszedł do salonu wypełnionego zwiewnym zapachem kadzidełka z drzewa sandałowego i wonią lawendy. Po raz kolejny ułożył w wazonie kolorowe anemony, jej ulubione kwiaty.
Książka "Anemony" - Jolanta Janczyk - oprawa miękka - Wydawnictwo Warszawska Firma Wydawnicza. Książka posiada 234 stron i została wydana w 2013 r.