Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ekoprodukt |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 160x230 mm |
EAN: | 9788393468324 |
ISBN: | 978-83-9346-832-4 |
Data: | 2013-10-23 |
Opis książki:
AMARANTUS? a co to jest? To częste pytanie, które pojawia się nawet wśród profesjonalnych kucharzy, pomimo że jest to zboże absolutnie wyjątkowe pod względem wartości odżywczych, smaczne i niezwykle uniwersalne w kuchni. Zawiera min.: więcej wapnia niż mleko, więcej magnezu niż czekolada, więcej żelaza niż szpinak, a bezglutenowego białka tyle co mięso z kurczaka. Dla miłośników kuchni i sztuki kulinarnej ważna jest także mnogość jego zastosowań. Dysponując amarantusem w postaci nasion, mąki czy nasion ekspandowanych (wytwarzanych tak jak popcorn) można przygotować dania na każdą porę dnia. Łatwo i szybko przyrządzimy pełnowartościowe śniadanie, pożywną i niezbyt pracochłonną zupę, czy wykwintną kolację z piekarnika. Wystarczy zapoznać się z naszą książką, nabyć dostępne w sklepach ekologicznych czy delikatesowych składniki i puścić wodze fantazji kulinarnej, by do naszych 150 przepisów dodać 150 własnych, bezglutenowych przepisów na dania z amarantusa.
Książka "Amarantus smacznie i zdrowo" - Grażyna Konińska, Waldemar Sadowski - oprawa miękka - Wydawnictwo Ekoprodukt. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2013 r.