pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2024
Oprawa: twarda
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 195x250 mm
EAN: 9788324093359
ISBN: 978-83-2409-335-9
Data:2024-07-30
Cena wydawcy: 129.99 zł zapowiedź

Opis książki:

Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan. A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!) WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.

Książka "Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom" - Veronika Szwejk, Mikołaj Bator - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2024 r.