Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom
Veronika Szwejk, Mikołaj Bator
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 195x250 mm |
EAN: | 9788324093359 |
ISBN: | 978-83-2409-335-9 |
Data: | 2024-08-27 |
Opis książki:
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy? Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan. A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!) WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.
Książka "Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom" - Veronika Szwejk, Mikołaj Bator - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2024 r. Cena 97.25 zł. Zapraszamy na zakupy!