Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | A-Ti Information |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 220 s. |
Wymiar: | 200x230 mm |
EAN: | 9788362957002 |
ISBN: | 978-83-6295-700-2 |
Data: | 2015-11-20 |
Opis książki:
Ajurweda to holistyczny system leczniczy, który naucza, że zdrowie to efekt utrzymania równowagi pomiędzy trzema energiami zwanymi wata, pitta i kapha. Właściwe odżywianie dopasowane do naszej konstytucji odgrywa w tym kluczową rolę.
Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi.
Jeśli pragniesz unikać produktów pochodzenia zwierzęcego i jednocześnie zaczynasz swoją przygodę z ajurwedą, tę książkę musisz mieć w biblioteczce!
O autorce:
Talya Lutzker - jest certyfikowanym praktykiem ajurwedy, dyplomowaną masażystką, nauczycielką jogi, profesjonalną kuchmistrzynią oraz założycielką Talya s Kitchen - firmy cateringowej dostarczającej organiczne dania.
Talya uzyskała licencjat z ochrony środowiska na University of California w Santa Barbara. Wiedzę praktyczną zdobywała u De Anny Batdorff, założycielki dhyana Center of Health Sciences. Od 2003 specjalizuje się w ajurwedzie, oferując indywidualne konsultacje, wykonując masaże ajurwedyjskie oraz zabiegi pańca karmy. Talya prowadzi również zajęcia z jogi. Jej pasją jest kuchnia ajurwedyjska, którą realizuje gotując i prowadząc firmę cateringową.
Książka "Ajurwedyjska kuchnia dla wegan" - Talya Lutzker - oprawa miękka - Wydawnictwo A-Ti Information. Książka posiada 220 stron i została wydana w 2015 r.