Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 158 s. |
Wymiar: | 125x200 mm |
EAN: | 9788376706535 |
ISBN: | 978-83-7670-653-5 |
Data: | 2013-01-28 |
Cena wydawcy: 14.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Od zarania ludzkości panowało przekonanie że niektóre pokarmy mogą wspaniale wpływać na sprawność seksualną zarówno panów jak i pań. Już w starożytnej Grecji istniały sprawdzone sposoby zwiększania mocy doznań miłosnych a służące temu produkty zostały nazwane afrodyzjakami upamiętniając tym grecką boginię miłości Afrodytę która ponoć przed romantycznymi spotkaniami stosowała sprzyjającą namiętnym uniesieniom dietę jako że olimpijskie dania - nektar i ambrozja - jej nie wystarczały. Moda na owe jak je nazywamy afrodyzjaki zmieniała się przestrzeni stuleci i tak niemal wszystkie produkty spożywcze w którymś momencie swojej historii uważane były za środki wzmacniające sprawność w miłości - a to ze względu na kształt a to ze względu na kolor a to znów dlatego iż ich działanie potwierdzały autorytety medyczne lub... ludowa tradycja. W książce przedstawiono historię produktów miłosnych i podano przepisy z ich zastosowaniem.Książka "Afrodyzjaki wszech czasów" - Małgorzata Caprari - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 158 stron i została wydana w 2013 r.