Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Artvitae |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 165x210 mm |
EAN: | 9788388108341 |
ISBN: | 978-83-88108-34-1 |
Data: | 2012-11-20 |
Opis książki:
To już 25 lat, odkąd Michel Montignac jako pierwszy na świecie zaproponował użycie koncepcji indeksu glikemicznego w odchudzaniu. Jego idea znana pod nazwą Metoda Montignac jest nadal nadzwyczaj aktualna, a zalecenia w niej zawarte zostały potwierdzone naukowo w tysiącach publikacji medycznych. Szczególnie zalecana jest przez diabetologów jako zapobieganie i leczenie cukrzycy typu 2 oraz kardiologów u osób o podwyższonym ryzyku arteriosklerozy. Michel Montignac zapoczątkował nową erę żywienia. Dzieło to kontynuuje dzis Jego małżonka, która jest równiez współautorką przepisów prezentowanych w tej książce. Wszystkie proponowane przepisy charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, a dania z nich przygotowane sa pyszne i dają na długo uczucie sytości, przy jednoczesnej normalizacji przemiany materii. W konsekwencji spożywanie tych potraw obniża wage ciała(Faza I) lub ją stabilizuje (Faza II), co poprawia samopoczucie i jest dobrodziejstwem dla zdrowia. Metoda Montignac od ćwierćwiecza przywraca zdrowie i radość życia milionom ludzi na całym świecie!
Książka "50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym" - Michel Montignac - oprawa miękka - Wydawnictwo Artvitae. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.