pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym

Autor książki:

Michel Montignac

Dane szczegółowe:
Wydawca: Artvitae
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 165x210 mm
EAN: 9788388108341
ISBN: 978-83-88108-34-1
Data: 2012-11-20
Cena wydawcy: 36.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

To już 25 lat, odkąd Michel Montignac jako pierwszy na świecie zaproponował użycie koncepcji indeksu glikemicznego w odchudzaniu. Jego idea znana pod nazwą Metoda Montignac jest nadal nadzwyczaj aktualna, a zalecenia w niej zawarte zostały potwierdzone naukowo w tysiącach publikacji medycznych. Szczególnie zalecana jest przez diabetologów jako zapobieganie i leczenie cukrzycy typu 2 oraz kardiologów u osób o podwyższonym ryzyku arteriosklerozy. Michel Montignac zapoczątkował nową erę żywienia. Dzieło to kontynuuje dzis Jego małżonka, która jest równiez współautorką przepisów prezentowanych w tej książce. Wszystkie proponowane przepisy charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, a dania z nich przygotowane sa pyszne i dają na długo uczucie sytości, przy jednoczesnej normalizacji przemiany materii. W konsekwencji spożywanie tych potraw obniża wage ciała(Faza I) lub ją stabilizuje (Faza II), co poprawia samopoczucie i jest dobrodziejstwem dla zdrowia. Metoda Montignac od ćwierćwiecza przywraca zdrowie i radość życia milionom ludzi na całym świecie!

Książka "50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym" - Michel Montignac - oprawa miękka - Wydawnictwo Artvitae. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.