Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bellona |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 180x235 mm |
EAN: | 9788311129993 |
ISBN: | 978-83-1112-999-3 |
Data: | 2013-11-22 |
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka zawiera przepisy na proste dania kuchni polskiej, takie jak krupnik, bigos, pierogi które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę. Klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czarnecki pisał przed laty: tak mi się bowiem zdawało, żebyś wprzódy skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdziesz apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam.
Książka "100 najlepszych przepisów tradycyjnej kuchni polskiej" - Elżbieta Adamska - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2013 r.