E-book:
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej
Autor:
Marzena S. Brodowska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie |
Format: | |
Ilość stron: | 84 s. |
Zabezpieczenie: | plik z zabezpieczeniem watermark |
EAN: | 9788372593405 |
Data: | 2025-01-27 |
28.00
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 24 h
×
Opis e-booka:
W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywność gotową do spożycia, wygodną czy funkcjonalną. Ogromna presja handlu i niebywała konkurencyjność zmuszają producentów do obniżania kosztów wytwa-rzania przy utrzymaniu atrakcyjności konsumenckiej wyrobu. Rynek potrzeb bezpowrotnie zastąpiono rynkiem konsumenta. Nie ma wątpliwości, że cele producentów nie mogłyby być zrealizowane bez postępu technologicznego i wykorzystania substancji dodatkowych oraz do-datków do żywności, często mających negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Z kolei kon-sumenci mają coraz większą świadomość, co służy ich organizmom, a które nawyki żywie-niowe przyczyniają się do pogorszenia ich stanu zdrowia i samopoczucia. Zwracają uwagę na spożywane produkty, a także stosują różne diety w trosce o zdrowie lub sylwetkę.W monografii przedstawiono zagadnienia mające wpływ na uprawę, jakość i skład pro-duktów pochodzenia roślinnego. Ukazano czynniki decydujące o zawartości związków o wła-ściwościach prozdrowotnych i rolę tych związków w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
E-book „Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej” - Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Cena 28.00 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.