pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej

Dane szczegółowe:
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Format: pdf
Ilość stron: 84 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788372593405
Data: 2025-01-27
28.00 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis e-booka:

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywność gotową do spożycia, wygodną czy funkcjonalną. Ogromna presja handlu i niebywała konkurencyjność zmuszają producentów do obniżania kosztów wytwa-rzania przy utrzymaniu atrakcyjności konsumenckiej wyrobu. Rynek potrzeb bezpowrotnie zastąpiono rynkiem konsumenta. Nie ma wątpliwości, że cele producentów nie mogłyby być zrealizowane bez postępu technologicznego i wykorzystania substancji dodatkowych oraz do-datków do żywności, często mających negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Z kolei kon-sumenci mają coraz większą świadomość, co służy ich organizmom, a które nawyki żywie-niowe przyczyniają się do pogorszenia ich stanu zdrowia i samopoczucia. Zwracają uwagę na spożywane produkty, a także stosują różne diety w trosce o zdrowie lub sylwetkę.

W monografii przedstawiono zagadnienia mające wpływ na uprawę, jakość i skład pro-duktów pochodzenia roślinnego. Ukazano czynniki decydujące o zawartości związków o wła-ściwościach prozdrowotnych i rolę tych związków w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

E-book „Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej” - Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Cena 28.00 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.