
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Mikołaja Kopernika |
Format: | |
Ilość stron: | 292 s. |
Zabezpieczenie: | plik z zabezpieczeniem watermark |
EAN: | 9788323160298 |
Data: | 2025-03-07 |
Cena wydawcy: 28.00 złpozycja niedostępna
×
Opis e-booka:
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria, którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
E-book „O sztuce kulinarnej. Ksiąg dziesięć” - Wydawca: Uniwersytet Mikołaja Kopernika.