pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

O sztuce kulinarnej. Ksiąg dziesięć

Autor:

Apicjusz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Uniwersytet Mikołaja Kopernika
Format: pdf
Ilość stron: 292 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788323160298
Data: 2025-03-07
Cena wydawcy: 28.00 złpozycja niedostępna

Opis e-booka:

Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria, którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.

E-book „O sztuce kulinarnej. Ksiąg dziesięć” - Wydawca: Uniwersytet Mikołaja Kopernika.