pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

Gotowanie na parze. Encyklopedia zdrowia

Dane szczegółowe:
Wydawca: Literat
Format: pdf
Ilość stron: 36 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788377744376
Data: 2025-03-19
Cena wydawcy: 2.00 złpozycja niedostępna

Opis e-booka:

Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze (zasady gotowania na parze, opis sprzętu, stosowanie przypraw i ziół), reguł zdrowego odżywiania w dolegliwościach układu pokarmowego, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery (przy każdym daniu podano czas przygotowania i liczbę porcji). Przykładowe przepisy: zupa z zielonego groszku, knedle drożdżowe z owocami, brokuły z migdałami, warzywa z kaszą kuskus, łosoś w sosie pomidorowym, flądra w ziołach, wieprzowina z kalafiorem, klopsy ziołowe, zabaglione.

E-book „Gotowanie na parze. Encyklopedia zdrowia” - Wydawca: Literat.

Spis treści:

Wstęp 1
Dolegliwości układu pokarmowego 2
Wymioty i nudności 2
Zgaga 2
Zaparcia 3
Wzdęcia 4
Biegunka 4
Niestrawność 5
Sprzęt do gotowania na parze 6
Koszyk lub sitko 6
Parowar 7
Szybkowar 7
Zasady gotowania na parze 8
Stosowanie przypraw i ziół 10
Przepisy 12
Zupa z zielonego groszku 12
Zupa pomidorowa 13
Knedle drożdżowe z owocami 14
Kluski na parze 15
Talerz warzyw 16
Ziemniaki z twarogiem 17
Brokuły z migdałami 18
Pomidory faszerowane kaszą 19
Warzywa z kaszą kuskus 20
Tofu z warzywami 21
Roladki rybne 22
Łosoś w sosie pomidorowym 23
Halibut z cukinią i marchewką 24
Flądra w ziołach 25
Kurczak w płatkach migdałowych 26
Indyk z marchewką i groszkiem 27
Wieprzowina z kalafiorem 28
Klopsy ziołowe 29
Zabaglione 30
Krem czekoladowy 31
Zasady zdrowego odżywiania 32