E-book:
Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje leków z żywnością w praktyce dietetyka

Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytetu Opolskiego |
Format: | |
Ilość stron: | 160 s. |
Zabezpieczenie: | plik z zabezpieczeniem watermark |
EAN: | 9788383320366 |
Data: | 2025-03-24 |
16.00
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 24 h
×
Opis e-booka:
Ze Wstępu:Interakcje leków z żywnością pozostają w kręgu zainteresowań wielu ośrodków badawczych i stanowią istotny problem z punktu widzenia dietetycznego, farmaceutycznego, jak również medycznego. Niedostrzeganie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy żywnością a farmakoterapią w rozumieniu niskiej świadomości personelu medycznego, jak również samych pacjentów, niejednokrotnie może powodować niepowodzenie stosowanej farmakoterapii.
[...]
Książka ta powstała we współpracy lekarzy, farmaceutów i właśnie dietetyków – tak aby dać jak najszersze spojrzenie
na problem i zagadnienie interakcji.
E-book „Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje leków z żywnością w praktyce dietetyka” - Wydawca: Uniwersytetu Opolskiego. Cena 16.00 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.