pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

Etos polskich przetwórców żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
Format: pdf
Ilość stron: 256 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788380902275
Data: 2025-02-07
Cena wydawcy: 24.00 złpozycja niedostępna

Opis e-booka:

Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe.

Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.

E-book „Etos polskich przetwórców żywności” - Wydawca: Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego.