pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

Emocje a jedzenie

Autor:

Agata Szulc

Dane szczegółowe:
Wydawca: Medical Education
Format: pdf, epub, mobi
Ilość stron: 156 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788366892897
Data: 2025-03-25
99.00 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis e-booka:

Emocje a jedzenie to ważna i wypełniająca lukę na rynku wydawniczym książka pod redakcją prof. Agaty Szulc, prezes elekt Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i kierownik Kliniki Psychiatrycznej Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Monografia bardzo przystępnie omawia mechanizmy i struktury organizmu biorące udział w regulowaniu emocji i apetytu, a także zaburzenia odżywiania wraz z innymi trudnościami psychicznymi i ich skutkami dla organizmu. Ponadto szeroko przedstawia profesjonalne metody interwencji w kryzysie psychicznym mogące zapobiegać rozwojowi zaburzeń odżywiania, w tym otyłości.

Odbiorcami książki mogą być nie tylko pracownicy służby zdrowia, ale także studenci kierunków medycznych i społecznych oraz osoby, które zawodowo lub osobiście stykają się z następstwami zaburzeń odżywiania.

Opisana w monografii niezwykła interakcja między tym, co jemy, a tym, co czujemy, może być szczególnie interesująca w dzisiejszych trudnych, postpandemicznych czasach.

E-book „Emocje a jedzenie” - Wydawca: Medical Education. Cena 99.00 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.