Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie |
Format: | |
Ilość stron: | 205 s. |
Zabezpieczenie: | plik z zabezpieczeniem watermark |
EAN: | 9788372594099 |
Data: | 2025-01-27 |
Opis e-booka:
Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o mikrobiologii żywności i opanowaniu metod kontroli mikrobiologicznej, co jest niezbędne, aby zapewnić właściwą jakość produktów żywnościowych. W części I, dotyczącej mikrobiologii ogólnej, przedstawiono zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym, podstawowe wiadomości na temat bakterii, wirusów i grzybów mikroskopowych oraz klasyczne metody badań pozwalające na charakterystykę morfologiczną i fizjologiczną tych mikroorganizmów. Część II zawiera podstawowe wiadomości teoretyczne i praktyczne z mikrobiologii żywności.
E-book „Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności” - Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Cena 39.00 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.