pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

Analiza i ocena jakości żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie
Format: pdf
Ilość stron: 329 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788382371383
Data: 2025-01-27
35.00 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis e-booka:

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości żywności niezbędna.

W książce omówiono m.in.: podstawy zapewnienia jakości wyników badań laboratoryjnych, kwestie pobierania próbek i ich przygotowania do analizy, metody analizy niektórych własności fizycznych (np. gęstości, barwy), techniki chromatograficzne i spektroskopowe, metody analizy zawartości poszczególnych grup składników żywności, metody badań właściwości żywności – przeciwutleniających i sensorycznych. Przedstawiono w niej również szczegółowe opisy metod badania składników żywności oraz wyznaczania jej właściwości fizykochemicznych, a także dane pozwalające na interpretację uzyskanych wyników.

Publikacja jest przeznaczona dla studentów realizujących zajęcia na różnych kierunkach związanych z żywnością, ale może być pomocną lekturą dla pracowników branży spożywczej i urzędowej kontroli żywności, a zwłaszcza pracowników laboratoriów.

E-book „Analiza i ocena jakości żywności” - Wydawca: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie. Cena 35.00 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.