Księgarnia »
Indeks autorów »
Zofia Rzeźnicka
Zofia Rzeźnicka - autor
Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko
Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego ; Kategoria: Książki / Książki obcojęzyczne; Rok wydania: 2021; Oprawa: miękka; The following publication constitutes a continuation of a longstanding research conducted by both authors on nourishment, dietetics, pharmacology and gastronomy in the Late Antiquity and early Byzantium. The book was created based primarily on...
pozycja niedostępna
Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko
Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego ; Kategoria: Książki / Książki obcojęzyczne; Rok wydania: 2020; Oprawa: Miękka ze skrzydełka; The following publication constitutes a continuation of a longstanding research conducted by both authors on nourishment, dietetics, pharmacology and gastronomy in the Late Antiquity and early Byzantium. The book was created based primarily on...
pozycja niedostępna
Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko
Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego ; Kategoria: Książki / Historia / Świat / Starożytność; Rok wydania: 2016; Oprawa: Miękka ze skrzydełka; Niniejsza publikacja jest kontynuacją wieloletnich, wspólnie prowadzonych przez Autorów badań nad dietą, dietetyką, farmakologią i gastronomią późnego antyku i wczesnego Bizancjum. Powstała ona głównie na bazie greckich...
pozycja niedostępna
Maciej Kokoszko, Krzysztof Jagusiak, Zofia Rzeźnicka
Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego ; Kategoria: Książki / Książki obcojęzyczne; Rok wydania: 2014; Oprawa: Miękka ze skrzydełka; The present book aims at a detailed analysis of the evolution of dietetic doctrines and an assessment of the value of medical sources for historians of food. In order to achieve the goal, the authors have analysed select medical sources composed...
pozycja niedostępna
Maciej Kokoszko, Krzysztof Jagusiak, Zofia Rzeźnicka
Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego ; Kategoria: Książki / Historia / Świat / Starożytność; Rok wydania: 2015; Oprawa: Miękka ze skrzydełka; Książka przedstawia szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenia wartość dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Autorzy przebadali wybrane traktaty medyczne...
pozycja niedostępna