pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Księgarnia »
Indeks autorów »
Zdzisław E. Sikorski

Zdzisław E. Sikorski - autor


okładka książki - Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Agata Witczak, Zdzisław E. Sikorski (red.)

Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Biochemia; Rok wydania: 2020; Oprawa: miękka;
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy...
90.12 
Wyślemy w czasie: 1-3 dni

okładka książki - Chemia żywności. Tom 2. Sacharydy, lipidy, białka
Zdzisław E. Sikorski

Chemia żywności. Tom 2. Sacharydy, lipidy, białka

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia...
pozycja niedostępna

okładka książki - Chemia żywności. Tom 3
Zdzisław E. Sikorski (red.)

Chemia żywności. Tom 3

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Chemia; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Piąte wydanie znanego i cenionego podręcznika akademickiego zostało gruntownie zmienione. Zaktualizowano jego treść oraz dodano nowe rozdziały uwzględniające najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Książka ukazuje się teraz w...
pozycja niedostępna

okładka książki - Ryby i bezkręgowce morskie. Pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie
Zdzisław E. Sikorski

Ryby i bezkręgowce morskie. Pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Biologia; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt morskich, ich wartość użytkową. W obszernej części szczegółowej...
pozycja niedostępna