pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Księgarnia »
Indeks autorów »
Zbigniew Prokopczuk

Zbigniew Prokopczuk - autor


okładka książki - Domowa wędzarnia. Sekrety polskiej kuchni
Zbigniew Prokopczuk

Domowa wędzarnia. Sekrety polskiej kuchni

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2021; Oprawa: miękka;
Książka z serii Sekrety polskiej kuchni. Z naszej publikacji dowiesz się, co jest potrzebne do zbudowania prostej wędzarni, jak przygotować produkty do wędzenia, wreszcie jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności. A przede wszystkim przepisy na...
pozycja niedostępna

okładka książki - Kiełbasy i wędliny. Sekrety polskiej kuchni
Zbigniew Prokopczuk

Kiełbasy i wędliny. Sekrety polskiej kuchni

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2021; Oprawa: miękka;
Książka z serii Sekrety polskiej kuchni. Autor przedstawia zasady domowego wyrobu wędlin, etapy ich przygotowania oraz zasady peklowania, wędzenia i parzenia. Znajdziesz tu także wiele przepisów na kiełbasy, szynki, rolady, produkty z podrobów oraz...
pozycja niedostępna

okładka książki - Sery, masło i jogurt. Sekrety polskiej kuchni
Zbigniew Prokopczuk

Sery, masło i jogurt. Sekrety polskiej kuchni

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2021; Oprawa: miękka;
Książka z serii Sekrety polskiej kuchni. Znajdziesz tu receptury na wyborne sery miękkie, twarde i półtwarde oraz na masło i napoje mleczne. Przepisy poprzedza rozdział, w którym autor wprowadza w tajniki wytwarzania nabiału, opisując akcesoria, etapy...
pozycja niedostępna

okładka książki - Tradycyjne przysmaki. Świniobicie
Zbigniew Prokopczuk

Tradycyjne przysmaki. Świniobicie

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda;
Autor niniejszej książki pasjonat domowego wyrobu żywności zachęca do przyrządzania specjałów z powszechnie lubianej wieprzowiny. Prezentuje przepisy na kiełbasy - np. polską pieczoną czy kabanosy - szynki balerony i polędwicę a także...
pozycja niedostępna

okładka książki - Przysmaki wiejskiej masarni
Zbigniew Prokopczuk

Przysmaki wiejskiej masarni

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda;
Z Przysmakami wiejskiej masarni bez trudu przyrządzisz wyborne wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz! Autor niniejszej książki podaje przepisy na kiełbasy np. węgierską czy frankfurterki oraz mięsa gotowane, pieczone i wędzone np....
pozycja niedostępna

okładka książki - Szkoła wędzenia
Zbigniew Prokopczuk

Szkoła wędzenia

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda;
Przekonaj się, że ryby lub wędliny z przydomowej wędzarni są nie lada specjałem, a samo wędzenie to przyjemny sposób spędzania wolnego czasu. Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do...
pozycja niedostępna

okładka książki - Przysmaki wiejskiej piekarni
Zbigniew Prokopczuk

Przysmaki wiejskiej piekarni

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2011; Oprawa: twarda;
Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu. W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe...
pozycja niedostępna

okładka książki - Swojskie wędliny i sery
Zbigniew Prokopczuk

Swojskie wędliny i sery

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2011; Oprawa: twarda;
Dzięki tej książce bez trudu przyrządzisz znakomite produkty mięsne i nabiałowe, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz. Prezentujemy przepisy na rozmaite kiełbasy np. zwyczajną, krakowską czy kabanosy oraz pasztety i wątrobianki, a także...
pozycja niedostępna

okładka książki - Tradycyjne wędliny
Zbigniew Prokopczuk

Tradycyjne wędliny

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2011; Oprawa: twarda;
Dzięki tej książce bez trudu przyrządzisz znakomite wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz. Prezentujemy przepisy na kiełbasy np. polską, jałowcową czy frankfurterki oraz mięsa gotowane, pieczone i wędzone np. szynkę, schab czy...
pozycja niedostępna

okładka książki - Wędzone w beczce
Zbigniew Prokopczuk

Wędzone w beczce

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2011; Oprawa: twarda;
Przekonaj się, że wędzenie może stać się prawdziwą pasją! Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie – jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności....
pozycja niedostępna

okładka książki - Domowe sery, masło i jogurt
Zbigniew Prokopczuk

Domowe sery, masło i jogurt

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2011; Oprawa: twarda;
Przekonaj się, że domowy wyrób nabiału może stać się pasjonującym hobby ! W niniejszej książce znajdziesz receptury nie tylko na wyborne sery miękkie (np. mozarellę czy ricottę), ale także na smakowite sery twarde i półtwarde (np. goudę czy...
pozycja niedostępna

okładka książki - Domowe kiełbasy i wędliny we współczesnej kuchni
Zbigniew Prokopczuk

Domowe kiełbasy i wędliny we współczesnej kuchni

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2010; Oprawa: twarda;
Przekonaj się, że domowy wyrób wędlin może stać się prawdziwą pasją! Znajdziesz tu receptury nie tylko na kiełbasy, ale także na produkty z podrobów (pasztety, wątrobianki, kaszanki, salcesony) oraz mięsa na zimno (szynkę, schab, karkówkę)....
pozycja niedostępna

okładka książki - Domowa wędzarnia
Zbigniew Prokopczuk

Domowa wędzarnia

Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2010; Oprawa: twarda;
Z naszej publikacji dowiesz się, co jest potrzebne do zbudowania prostej wędzarni, jak przygotować produkty do wędzenia, wreszcie - jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności. Zasadniczą część Domowej wędzarni stanowią jednak sprawdzone...
pozycja niedostępna