Księgarnia »
Indeks autorów »
Tadeusz Barowicz
Tadeusz Barowicz - autor
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: REA ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2017; Oprawa: Miękka ze skrzydełka; Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: REA ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2017; Oprawa: miękka; Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Buchmann ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2016; Oprawa: twarda; Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi dodatkami, łatwość zrobienia i przystępną cenę składników....
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda; Kulinarny przewodnik grzybiarza przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda; Wiele gospodyń nie lubi przyrządzać ryb są one wprawdzie smaczne i zdrowe, ale ich sprawianie oraz porcjowanie zajmuje sporo czasu, a do tego wymaga wprawy. Zawsze jednak można sięgnąć po gotowe filety rybne, które są niezwykle łatwe w...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2011; Oprawa: twarda; Gratka dla łasuchów! Bogaty zbiór przepisów na pyszne ciastka smażone w głębokim tłuszczu pączki, faworki, oponki, róże karnawałowe... Znajdziesz tu takie specjały, jak: pączki z nadzieniem waniliowym, z masą marcepanową, z suszonymi śliwkami,...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Olimp Media ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2011; Oprawa: twarda; Posiłki przygotowane w kombiwarze i parowarze nie tylko wyśmienicie smakują, ale także są lekkostrawne, ułatwiają osiągnąć smukłą sylwetkę oraz wspomagają diety lecznicze. W niniejszej książce znajdziecie 100 receptur na rozmaite specjały zupy,...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: KDC ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2010; Oprawa: twarda; Z kaczką w kuchni, Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu z wołowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2006; Oprawa: twarda; Najstarsze pisemne przekazy o miodzie pochodzą sprzed 4000 lat. Miód ma fantastyczne właściwości zdrowotne i odżywcze. W książce znajdziemy aż 139 przepisów na najrozmaitsze potrawy z miodem. A więc są desery i ciasta, a także nalewki, wina i...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Klub dla Ciebie ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka; Kuchnia żydowska łączy wpływy kulinarne z różnych stron świata, w tym polskie. Na co dzień jadamy wiele potraw nie wiedząc, że pochodzą z kuchni żydowskiej. Dwie kultury - polska i żydowska - są ze sobą bardzo mocno splecione, a kuchnie przenikają...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2009; Oprawa: twarda; 800 pyszności na czas kryzysu! Tadeusz Barowicz zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Przygotujesz zarówno klasyczną zupę pomidorową, bigos lub pyzy,...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2004; Oprawa: twarda; Przyrządzanie potraw jest sztuką, która kieruje się własnymi regułami, jak savoir vivre. Uzyskanie zadowalającego efektu pod względem smakowym i estetycznym wymaga, aby respektować te zasady. Nie wolno tracić witamin i soli mineralnych...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz, Janusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka; Ponad 350 przepisów! Chętnie eksperymentujesz z dodatkami Spróbuj musztardy z gruszek! Uwielbiasz winogrona Podaj je w marynacie z cynamonem! Lubisz smak papryki Zrób z niej pyszny pikantny dżem! - Vademecum wielbiciela przetworów –...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2007; Oprawa: twarda; *Jak zrobić kotlety mielone *Jakie urządzenia warto zgromadzić w nowoczesnej kuchni *Jakie mięso przygotować na gulasz Kiedyś pierwszymi nauczycielkami gotowania były matki. Dziś, w dobie pośpiechu, często zdarza się, że na kuchenną edukację brak...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka; Profesjonalna wędzarnia! Ekologiczne kiełbasy! Jak zbudować odpowiedni ruszt w ogrodzie W jaki sposób przygotować dania z własnoręcznie wykonanego rożna Autor proponuje rozwiązania, które są zdecydowanie lepsze od chyboczącego się i niewygodnego...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2007; Oprawa: twarda; Smaczne, jak nigdzie indziej! Polską specjalnością są pasztety z dziczyzny, kiszone ogórki i kapusta, żury, marynowane grzybki oraz dania z ryb, a z ciast: pierniki, mazurki i sękacz. W książce omówione są specjały każdego regionu, a także...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC) ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2007; Oprawa: twarda; UWAŻAJ Z KTÓRYM CHOLESTEROLEM TRZYMASZ! Jest zły i dobry, a to ile go krąży po naszym organizmie zależy głównie od tego, co jemy. Złe wyniki cholesterolowe grożą zawałem lub rozwojem choroby miażdżycowej. Dlatego należy uważać na...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Potrawy z mielonego mięsa to nie tylko nieśmiertelny kotlet pożarski. Asortyment dań jest tu bardzo szeroki - obejmuje pierogi, rolady, klopsy, pulpety, gołąbki oraz suflety. Podstawową ich zaletą jest to, że należą do potraw dość tanich,...
pozycja niedostępna
Tadeusz Barowicz
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Wśród wykwintnych zimnych przystawek na uwagę zasługują potrawy w galarecie. Są bardzo smaczne i efektownie wyglądają, a warstwa galarety chroni produkty przed wysychaniem. Książka zawiera bogaty wybór przepisów na te atrakcyjne potrawy. Są wśród...
pozycja niedostępna