Księgarnia »
Indeks autorów »
Marta Szydłowska
Marta Szydłowska - autor - strona 2
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: SBM ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda; Przygotowane domowym sposobem nalewki tradycją sięgają średniowiecza. Dziś na nowo stają się powodem do dumy gospodarza częstującego alkoholem. Wyśmienity smak owoców, ziół, miodów i przypraw połączony z niezwykłym zapachem i kolorem trunku...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: SBM ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda; Gotowanie na parze jest najzdrowszą formą przyrządzania posiłków. To idealna metoda przede wszystkim dla osób cierpiących na zaburzenia przemiany materii, mających problemy z nadwagą, alergików, ale również dla osób całkowicie zdrowych, które...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: SBM ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka; Potrawy przygotowane na parze cechuje swoista prostota rzeczy szlachetnych. Są nie tylko aromatyczne i cieszą oko atrakcyjnym wyglądem, lecz również uważa się je za zdrowe i smaczne. Wbrew powszechnej opinii dania przyrządzone tą metoda nie muszą...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: SBM ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka; Kombiwar to coraz częściej stosowany w kuchni sprzęt. Jego nieskomplikowana obsługa i samodzielność sprawiają, że przygotowanie codziennych posiłków staje się mniej czasochłonne. Dania przyrządzone w kombiwarze są także znacznie zdrowsze, niż...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: SBM ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda; Spiżarnie zapełnione znakomitymi własnoręcznie przyrządzonymi przetworami z owoców to już nie tylko widok z wiejskich domostw. Domowy wyrób dżemów i marmolad to wspaniała tradycja, która pozwala zatrzymać w słoiku smak i zapach letnich dni. Zebrane...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: DRAGON ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka; Samodzielny wyrób masła, serów oraz jogurtów jest możliwy i nie wymaga wbrew pozorom dużych nakładów finansowych. Wystarczą dobre chęci, świeże mleko i książka Masło, sery, jogurty. Domowy wyrób. Publikacja krok po kroku poprowadzi...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: DRAGON ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka; Sery dzielimy na świeże, fermentowane i gotowane. Mają one zalety mleka i niezaprzeczalną nad nim przewagę są lepiej przyswajalne. Sery są przede wszystkim źródłem białka i mogą pod tym względem konkurować z mięsem, są także bardzo ważnym...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: SBM ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: twarda; Wędliny na polskim stole obecne są na co dzień i od święta. Swoim zapachem i smakiem są w stanie podnieść walory każdego niemal dania. Do łask wraca wspaniała sztuka domowego wyrobu tych mięsnych specjałów. Książka Wędliny domowe podpowie, jak krok...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: SBM ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka; Wyeliminowanie węglowodanów z codziennego jadłospisu wcale nie musi być smutnym ograniczeniem. Potwierdzają to zaprezentowane przepisy na wyśmienite śniadania, kolacje, obiady i desery. Dania bez węglowodanów to propozycja dla osób, które powinny...
pozycja niedostępna
Marta Szydłowska
Książka. Wydawnictwo: DRAGON ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2010; Oprawa: twarda; Każda z pór roku determinuje styl naszego odżywiania. Wiosną staramy się oczyścić organizm, latem chcemy jeść lekko, jesienią spowalniamy nieco rytm, by zgromadzić odpowiednią porcję energii na zimę. Już starożytni poszukiwali recept, jak...
pozycja niedostępna