Księgarnia »
Indeks autorów »
Małgorzata Konarzewska
Małgorzata Konarzewska - autor
Małgorzata Konarzewska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2019; Oprawa: miękka; Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnychi gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady...
77.68
Wyślemy w czasie: 24 h
Małgorzata Konarzewska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2019; Oprawa: miękka; Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i...
77.68
Wyślemy w czasie: 24 h
Małgorzata Konarzewska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2015; Oprawa: miękka; Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i...
pozycja niedostępna
Małgorzata Konarzewska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2016; Oprawa: miękka; Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług...
pozycja niedostępna
Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria Konarzewska-Sokołowska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka; Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki,...
pozycja niedostępna
Małgorzata Konarzewska, Ewa H. Lada, Barbara Zielonka
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka; Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Treści obejmują następujące działy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne i wentylacyjne, materiały konstrukcyjne stosowane w...
pozycja niedostępna
Małgorzata Konarzewska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka; Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz. Jest poświęcony potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowano w nim kuchnie...
pozycja niedostępna
Małgorzata Konarzewska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka; Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz. Omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza...
pozycja niedostępna
Małgorzata Konarzewska
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka; Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu kucharz na poziomie technikum.Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele...
pozycja niedostępna
Małgorzata Konarzewska
Książka. Wydawnictwo: REA ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka; Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i...
pozycja niedostępna