pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Księgarnia »
Indeks autorów »
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - autor


okładka książki - Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej

Książka. Wydawnictwo: Czarne ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2024; Oprawa: twarda;
Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej, z kolei szczeżuje...
49.00 
Wyślemy w czasie: 24 h

okładka książki - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Książka. Wydawnictwo: Czarne ; Kategoria: Książki / Socjologia; Rok wydania: 2021; Oprawa: twarda;
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie...
34.55 
Wyślemy w czasie: 24 h

okładka książki - Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej

Książka. Wydawnictwo: Czarne ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2019; Oprawa: Miękka ze skrzydełka;
Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej, z kolei szczeżuje...
30.38 
Wyślemy w czasie: 1-3 dni

okładka książki - Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej

Książka. Wydawnictwo: Czarne ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Rok wydania: 2018; Oprawa: twarda;
Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką...
35.02 
Wyślemy w czasie: 1-3 dni