Księgarnia »
Indeks autorów »
Alina Stradecka
Alina Stradecka - autor - strona 2
Alina Stradecka
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Mleko, sery i jaja dostarczają cennych składników budulcowych i są podstawowym źródłem witamin z grupy B. Mając powyższe na uwadze, autorka zaprezentowała kilkadziesiąt przepisów kulinarnych, których podstawą jest nabiał. Znajdują się wśród nich...
pozycja niedostępna
Alina Stradecka
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Kolejny tomik znanej serii kulinarnej to zbiór najpopularniejszych i najbardziej znanych potraw na świecie. Znajdziecie w nim Państwo przepisy na dania kuchni śródziemnomorskich oraz wschodnich, a wśród nich bardzo smaczne carpaccio włoskie, pilaw...
pozycja niedostępna
Alina Stradecka
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Pomidory i papryka w sezonie letnio-jesiennym to warzywa niemal dyżurne na naszych stołach. Eksperci od prawidłowego żywienia twierdzą, że ta moda jest bardzo korzystna dla naszego zdrowia, albowiem są to produkty o niskiej wartości kalorycznej....
pozycja niedostępna
Alina Stradecka
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Kapusta jako jedno z najpopularniejszych i najtańszych warzyw stale jest obecna na polskim stole. Stanowi wizytówkę naszej kuchni. W książce - oprócz tradycyjnego bigosu, kapuśniaku, gołąbków i surówek - przepisy na oryginalne przekąski, zupy i...
pozycja niedostępna
Alina Stradecka
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Kasze zostały w ostatnich latach nobilitowane ze skromnej pozycji chłopskiego jadła do niezbędnego składnika jadłospisu współczesnego człowieka. Z kasz gotujemy nie tylko krupniki, ale bardzo smaczne i eleganckie potrawy. Autorka przybliża receptury...
pozycja niedostępna
Alina Stradecka
Książka. Wydawnictwo: Prószyński ; Kategoria: Książki / Poradniki / Kuchnia; Oprawa: miękka; Karp smażony w chrupiącej panierce, pierogi z grzybami, barszcz i strucla z makiem to z niewielkimi zmianami tradycyjne dania wigilijnej kolacji. W ten jeden wieczór nikt nie stara się olśnić gości nowymi smakami, lecz przeciwnie, pragnie...
pozycja niedostępna